Usein kysyttyä

Kun kaasuasiat askarruttavat mieltä uteliasta, mihin suuntaan kääntyä? Ensimmäinen askel kohti valaistumista on Kaasumiehen UKK-sivu, josta löydät niin vinkit kaasulieden hankintaan kuin paljon käytännön tietoa kaasuun siirtymisestä. Lue ja hämmästy!

  • Onko kaasun käyttö turvallista?

    Kaasun käyttö huoneistossa on täysin turvallista. Kaikissa nykyisissä kaasuliesissä on liekintunnistin, joka päästää kaasua laitteen hanasta vasta, kun lieden polttimessa on liekki. Ei liekkiä, ei kaasua hanasta – näin turvallisuusriskejä ei pääse syntymään. Lisäksi kaasu itsessään on hajustettua, mikä helpottaa sen huomaamista kauan ennen mahdollista vaaraa.

  • Haistan kaasun – mitä tehdä?

    Jos havaitset huoneistossa kaasun hajun, ensimmäiseksi tulee avata ikkuna ja tuulettaa tilaa. Kun olet sulkenut kaasun sulkuventtiilin, ota yhteyttä Kaasumieheen, niin asentajamme voi vielä tarkistaa tilanteen. Yleisin syy kaasun hajuun on asennusletkun liitoksessa oleva pieni vuoto, jollaisen havaitsemiseen meiltä löytyy tarvittavat vuodonilmaisimet.

  • Miten vastuunjako toimii kaasuasioissa?

    • Jakeluyhtiö vastaa kaasuputkesta kiinteistön kivijalan sisäpuoleiseen liitokseen asti.
    • Kiinteistön käyttöputkisto on taloyhtiön vastuulla.
    • Huoneiston omistajan vastuu alkaa laitteen sulkuventtiilin jälkeisestä laiteletkusta.
  • Harkitsen kaasuun siirtymistä – miten edetä?

    Hyvällä etukäteissuunnittelulla säästät paljon aikaa ja vaivaa, sillä usein kaasuun siirtyminen keksitään remontin ollessa jo pintaviilausta vaille valmis. Asiantuntijaa konsultoimalla selviää tarvittavan putkityön laajuus ja keittiöön parhaiten sopiva laiteratkaisu. Laitteiden hankinnan osalta kannattaa tutustua kaasuasennusliikkeiden tarjontaan (täältä löydät valikoimamme kaasulaitteet) tai ottaa yhteyttä esimerkiksi Kaasuvaloon.

  • Millaisia käytännön vinkkejä kaasulieden hankintaan?

    Ensimmäiseksi tulee muistaa, että kaasulieden kytkeminen on teetettävä asennusluvan omaavalla ammattilaisella. Toinen tärkeä seikka on varmistaa kaasulieden olevan samalla tasolla pöytätason kanssa. Tämä tietysti siksi, että pöytätason alapuolelle jätettynä lieden polttimet ryhtyvät kärventämään pöytätasoa. Kolmanneksi kannattaa varmistaa laitteen suuttimien soveltuvuus käytetylle kaasulajille. Helsingissä ns. putkikaasu on G20 suuttimet vaativaa maakaasua, kun taas nestekaasupullolla käytettävän kaasulieden suuttimet ovat tyyppiä G30.

  • Minkä hintaluokan liesi minun kannattaa valita?

    Markkinoilta löytyy suhteellisen halpoja kaasu-uunillisia liesiä, joita usein mainostetaan “mökille sopiviksi”. No, Kaasumies suosittelee, että nämä liedet todellakin pidettäisiin vain mökkikäytössä. Yleensä edullisimmat liedet on esiasennettu nestekaasulle, joten mahdollisen suutinmuutostyön tekeminen laitteeseen vie niin paljon aikaa, että asennuksen ja säätötyön hinta ylittää helposti itse laitteen hinnan. Näin markkinoiden halvin laite ei aina lopulta olekaan se halvin, saati sitten käyttäjäystävällisin aktiivisessa kokkauskäytössä.

  • Millaista kaasulla kokkaaminen on?

    Kaasuliesi: Kaasulla kokkaaminen käy kätevästi, sillä oikean lämpötilan saa ilman viivettä käyttöön. Erityisesti italialaisten rakastama mutteripannukahvi valmistuu aamulla nopeasti kaasuliedellä. Monet ammattilaiset kehuvatkin kaasulieden ominaisuuksia erityisesti nopeutta ja tarkkuutta vaativien ruokien valmistuksessa. Kaasu-uuni: Kaasu-uunin käytössä tärkeää on hyvä esilämmitys, johon voi mennä hetki aikaa – kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan, niin liekki palaa ns. minimiliekillä ja sen myös kuuleekin, kun lämpötila on noussut haluttuun tasoon. Kaasu-uunin kanssa kannattaa käyttää alumiinisia vuokia ja peltejä, jotka eivät sido lämpöä. Myös silikonista valmistetut vuoat suojaavat taikinaa palamiselta.

  • Miksi kaasu-uunin liekki ei himmene?

    Uunin termostaatti on luultavimmin tullut tiensä päähän ja vaatii huoltoa.

  • Mistä löydän lisätietoa kaasuasioista?

    Kannattaa tutustua Suomen Kaasuenergian sivuihin, sillä ne sisältävät paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi kuluttajille ja taloyhtiöille. Myös bio- ja maakaasun eroista kiinnostuneille sivuilta löytyy mielenkiintoista luettavaa.

  • Tarvitsen apua kaasuasioissa - mitä palvelu maksaa ja milloin pääsette töihin?

    Löydät yleisimmät palveluni suoraan varauspalvelustamme valmiiksi hinnoiteltuina ja näet samantien työlle vapaat päivät ja kellonajat, joista voit valita omaan aikatauluusi sopivimman.

  • Kaasulieden polttimen liekki syttyy, mutta sammuu heti kun päästän hanasta irti

    Polttimilla on tuntoelin (liekintunnistin), joka kuuluu nykyisin olla jokaisessa kaasulaitteessa (polttimessa). Mikäli polttimessa ei pala liekki, niin tuolloin laitteen hana ei myöskään päästä kaasua virtaamaan polttimelle. Kyseinen osa on kuitenkin kuluva, joka sanoo jossain vaiheessa sopimuksensa irti. Liekki syttyy, mutta heti kun vapauttaa hanan, liekki sammuu – tuolloin joko tuntoelimen liitos hanaan on löysä tai ko. tuntoelin on tullut tiensä päähän. Oletko yhteydessä ja katsotaan millaisella aikataululla saamme kyseiselle laitemerkille tarvittavan varaosan.

  • Huoneistossamme on vanha kaasumittari täyttämässä kaappia - mitä voimme tehdä?

    Vanha kaasumittari ei enää ole luultavimmin laskutuksen perusteena, mutta kaasu kulkee yhä mittarin läpi kaasulaitteelle. Kyseinen mittari voidaan poistaa ja tehdä mittarin paikalle tarvittava putkityö, jolloin kaappiin vapautuu hieman lisätilaa. Voit tilata työn suoraan varauspalvelustamme haluamallesi ajankohdalle.

  • Kuinka Kaasumies ottaa huomioon ympäristöasiat?

    Kaasumies on Ekokompassi-sertifioitu yritys, jonka ympäristötoimiin voit tarkemmin tutustua täällä.