Ekokompassi

Tiesitkö, että Kaasumiehelle on myönnetty Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti? Kuulostaa hienolta, mutta mikä se on, saatat ihmetellä. Tältä sivulta löydät vastauksen ja vähän enemmänkin!

Mikä on Ekokompassi?

Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama ympäristöjärjestelmä, joka perustuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin. Ekokompassi syntyi, jotta yritykset ja organisaatiot koosta riippumatta voivat tehdä vaikuttavia ympäristötekoja. Ekokompassi-asiantuntija auttaa rakentamaan tavoitteet ja toimenpiteet sisältävän ympäristöohjelman, joka auditoidaan ulkoisesti.

Lue lisää

Lisätietoa sertifikaatista

  • Sopii kaikille pk-yrityksille
  • Palvelusta valtakunnallinen 2018
  • Toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä
  • Auttaa ympäristötekojen tunnistamisessa
  • Lisää positiivista ympäristökädenjälkeä

Kuinka saada ympäristösertifikaatti?

Ympäristövaikutusten kartoitus

Ensimmäinen askel on toiminnasta aiheutuvien ympäristövaikutusten kartoitus.

Ympäristöohjelman noudattaminen

Organisaation tulee edistää ja seurata ympäristöohjelman tavoitteiden toteutumista.

Ulkopuolisen toteuttama auditointi

Sertifikaatti myönnetään, kun ulkopuolisen tahon toteuttama auditointi on läpäisty.

Uusi auditointi joka kolmas vuosi

Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta, jonka jälkeen toteutetaan uusinta-auditointi.

Kaasumiehen toiminta ympäristön puolesta

Kaasumies ja Ekokompassi

Kaasumies on varmasti todellinen edelläkävijä kaasuasennusalalla, kun puhutaan Ekokompassin käyttöönotosta. Sertifikaatin saamiseksi Kaasumies on sitoutunut lukuisiin toimenpiteisiin, joihin kuuluvat muun muassa jätteiden kierrätys, laitteiden käyttöiän pidentäminen, reilun kaupan luomupuuvillan suosiminen työpaidoissa, ladattavien paristojen käyttö kaasun vuodonilmaisimissa sekä biodieselin ja biokaasun hyödyntäminen ajoneuvoissa.

Se astetta vihreämpi kaasuasentaja

Kaasumies on vielä pieni yritys, mutta haluamme silti ottaa oman toimintamme ympäristövaikutukset huomioon ja pyrkiä vähentämään niitä. Uskomme myös, että valitessaan asennusliikettä asiakkaamme arvostavat yritystä, joka toiminnassaan huomioi ympäristön – ja jonka sanat ja teot ulkopuolinen taho on virallisesti auditoinut. Ympäristölupauksemme on ytimekkäästi seuraavanlainen: Fiksusti varattava kaasuasennus- ja huoltopalvelu ympäristö huomioiden.